As Oy Maikkulan Kangasrinne, Nina Alatalo: “Ihanaa, kun meillä on tällainen isännöintitoimisto!”

20.01.2017 klo 15.24

Taloyhtiö sijaitsee mukavalla, luonnonläheisellä paikalla hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Rivitaloyhtiössä on erilaisia asuntoja aina kaksioista isompiin, neljän huoneen asuntoihin. Hallituksen puheenjohtajana toimii Nina Alatalo, joka oli myös tiiviisti mukana uuden isännöitsijätoimiston valinnassa keväällä 2016.


Onnistunut valinta
Edellisen isännöitsijän kanssa oli ollut haasteita ja tilanteeseen kaivattiin muutosta. Taloyhtiö alkoi etsiä ja kilpailuttaa uutta isännöitsijää. Kilpailutuksen loppupuolella Isännöintipalvelu E. Suomelan lisäksi aivan maaliviivalle saakka pääsi enää yksi toinen isännöintitoimisto.

– Yksi taloyhtiömme hallituksen jäsenistä omistaa asunnon toisesta oululaisesta taloyhtiöstä, jota Isännöintipalvelu E. Suomela isännöi. Hän kehui heitä, joten päätimme ottaa toimiston mukaan kilpailutukseen, Nina muistelee.

– Isännöintipalvelu E. Suomelan esitys vakuutti. Saihan sitä jännittää, että oliko oikea valinta vai ei. Mutta onneksi valinta onnistui, Nina sanoo.


Asiat hoidetaan sovitusti ja nopeasti
Yhteistyö Isännöintipalvelu E. Suomelan ja taloyhtiön hallituksen kanssa on toiminut hyvin. Sovitut asiat hoidetaan Ninan mukaan nopeasti. Ninalla on isännöitsijänä toimivan Seija Makkosen kanssa luottamukselliset ja avoimet välit.

– Edellisen isännöitsijän kanssa oli haasteita. Ero nykyisen ja aiemman toimiston välillä on kuin yöllä ja päivällä esimerkiksi avoimuuden ja viestinnän osalta. Edellistä isännöitsijää sai usein muistuttaa eri asioista, ennen kuin alkoi tapahtumaan. Se söi henkisiä voimavaroja ja turhautti, Nina kuvailee.

– Nyt Seijan kanssa on mukava tehdä. Hänen kanssaan meillä on avoimet ja luottamukselliset välit. Häneltä saa esimerkiksi myös sähköpostiviesteihin vastauksen usein lähes välittömästi. Asiat menevät eteenpäin, eikä niistä tarvitse muistutella, Nina summaa.


“Ihanaa, kun meillä on tällainen isännöintitoimisto”


E. Suomela vastaa As Oy Maikkulan Kangasrinteen perinteisistä isännöintiin liittyvistä töistä, joihin kuuluvat muun muassa hallituksen kokouksien järjestäminen ja niissä mukana oleminen sekä päivittäisten raha-asioiden hoitaminen. Lisäksi toimisto on mukana myös isommissa taloyhtiöön tehtävissä remonteissa. Yksi tällainen urakka tulee olemaan se, kun kaikki taloyhtiön etuovet vaihdetaan keväällä 2017. Seija on Ninan mukaan hoitanut projektia hyvin.

– Seija on ottanut todella hyvin haltuun meidän taloyhtiömme asiat. Hän ottaa meidät tosissaan, vaikka olemmekin melko pieni taloyhtiö. Minulle on tullut sellainen olo, että hänelle on tärkeää, että asiat sujuvat meillä hyvin.

Isännöintipalvelu E. Suomelan aloitettua on Nina huomannut, että aiemman toimiston kanssa he tekivät itse paljon enemmän sellaisiakin hallinnollisia töitä, jotka kuuluivat oikeasti isännöitsijälle. Nyt kun toimisto oikeasti hoitaa nämä edellä mainitut hallinnolliset työt, on hallituksen ja Ninan työtaakka keventynyt.

– Ihanaa, kun meillä on tällainen isännöintitoimisto, Nina naurahtaa.


Yhteistyössä

logo

logo

logo